Gluténmentes joghurtos pillefánk

2017-07-04

sponsored links

Nálunk vacsorára készült, mert a fiuk szeretnek édeset vacsizni, fõleg olyat, ami hamar készen van. Bár most elégedetlenek voltak, mert meg kellett várniuk a fotózást, nem láthattak rögtön neki, ahogy kisültek. Nagyon finom, könnyû, nagyon egyszerû fánkok készültek. Ajánlom azoknak, akik gyorsan valami finomat akarnak az asztalra tenni. Egyáltalán nem lehet megállapítani, hogy gluténmentes. A recept ötletét Egycsipet blogjáról vettem.



Hozzávalók:
2 tojás
125 g natúr joghurt
2 cs vaníliás cukor
2 evk porcukor
fél csomag sütõpor

Az olajat (inkább kisebb, mélyebb edényben javaslom melegíteni az olajat, hogy a fánkok tudjanak benne megfordulni, és ne halmozzunk sok fánkot bele egyszerre, csak párat, mert nagyot nõnek és kell a hely nekik) odatesszük melegedni. Én a 12 fokozatos tûzhely 8 fokozatán melegítettem, majd mikor már forró lett visszavettem 6-7-re, mert nem szabad megégjenek a fánkok. A tojást, joghurtot, cukrokat összekeverjük kézi habverõvel, majd hozzáadjuk a sütõporos liszteket. Egynemûvé keverjük. Rögtön süthetõ. Két kiskanál segítségével gombócokat dobunk az olajba, olyan diónyi mennyiséget véve a kiskanálra. Maguktól megfordulnak, ill. a végén ide-oda forognak az olajban, szép aranyszínûre sütjük õket és papírtörlõre szedjük. Mikor mind kész, meghintjük porcukorral.

Folytats a blogon ... farkaselet.blogspot.com/2017/07/glute...

sponsored links

Keres?s