Gluténmentes gofri
sponsored links
Sok-sok alkalommal sütöttem már gofrit, különféle recepteket variáltam át gluténmentessé. Általában ehetõek lettek, de nemrég Gabicsek receptjét is kipróbáltam, sok módosítással, mert alkalmazkodni kellett a gluténmentes liszthez, de egy nagyon-nagyon finom, kívül ropogós belül puha, szájban olvadós gofri lett a végeredmény. Nem gyõzök eleget sütni belõle, ahogy sül, úgy fogy el, de ez nem is baj, mert frissen a legjobb. Késõbb is finom, de a ropogóssága elillan.
Hozzávalók:
3 tojás
1 evk negyedannyi édesítõ
vanília kivonat (vagy vaníliás cukor)
60 g olvasztott vaj vagy margarin
220 g gluténmentes liszt (nálam Nutri mix per Dolci és per Pane keverve)
fél tasak sütõpor
1,2-1,5 dl tej
Hozzávalók:
3 tojás
1 evk negyedannyi édesítõ
vanília kivonat (vagy vaníliás cukor)
60 g olvasztott vaj vagy margarin
220 g gluténmentes liszt (nálam Nutri mix per Dolci és per Pane keverve)
fél tasak sütõpor
1,2-1,5 dl tej
A tojásokat az édesítõvel, vaníliával összehabosítom, nem kell sokáig keverni, hozzáadom az olvasztott vajat és a lisztet, a tejjel higítom. Egy folyós, de sûrû masszává kell keverni, kb. kicsit sûrûbb, mint a palacsinta tészta. Közben már melegítem is a gofrisütõt. Nekem állatos van, amiben egyszerre három formát lehet sütni. Mivel sütõpor van a tésztában, keveset kell a mélyedésekbe adagolni, én az elsõ gofri elõtt mindig kikenem kókuszolajjal, de többször nem. Sose ragad bele.
A Facebook-on itt tudjátok megnézni a receptjeimet.
Kellemes sütögetést!