Gluténmentes diós keksz
sponsored links
Mit csinál az ember lánya, ha a tejszínbõl vaj lesz?
Hát mit?
Kekszet!
Hozzávalók:
15 dkg dió+a formázáshoz
128 g házi édes vaj
3 tojássárgája
1 kanál rum
1 marék mazsola
1 marék dió
1 zacskó vaníliáscukor
citromhéj
Elkészítés:
Hát mit?
Kekszet!
Hozzávalók:
15 dkg dió+a formázáshoz
128 g házi édes vaj
3 tojássárgája
1 kanál rum
1 marék mazsola
1 marék dió
1 zacskó vaníliáscukor
citromhéj
Elkészítés:
Az egész úgy kezdõdött, hogy néztük, néztük a tejszínt Noémivel. Az egyik pillanatban még nem volt jó, aztán a következõben már trutyi lett nagy bosszúságunkra. Nem tudom, hogy más használ-e habfixálót, én rendszerint igen, de most nem volt otthon. Így aztán a kesergés helyett kitaláltam ezt a kekszet. Nem nagy ügy. A három sárgáját, amely megmaradt egy elõzõ napi sütésbõl és kicsit már megbõrösödött, botmixerrel elkevertem a vajjal, és szépen összedolgoztam a többi hozzávalóval. A tejszínbõl nemcsak vaj, hanem író is lesz a köpülés hatására. Ezt le kell szûrni és meg lehet inni.
A mazsolát és a diót felaprítottam, úgy adtam hozzá. Darált diós kézzel gombócokat formáztam belõle, és lelapítottam. Sütõpapírral bélelt tepsiben 200 fokon szép barnára sütöttem. Még egy kis cukrot elbírt volna, viszont lekvárral megkenve kiváló nasi lett.
A mazsolát és a diót felaprítottam, úgy adtam hozzá. Darált diós kézzel gombócokat formáztam belõle, és lelapítottam. Sütõpapírral bélelt tepsiben 200 fokon szép barnára sütöttem. Még egy kis cukrot elbírt volna, viszont lekvárral megkenve kiváló nasi lett.