Gluténmentes darálós keksz
sponsored links
Biztosan minden háziasszonynak megvan a maga jól bevált darálós keksz receptje. Kamaszkoromban minden bulira ezt sütöttem, mert ez tûnt a legegyszerûbbel elkészíthetõ sütinek, szóval tuti nekem is volt bevált receptem, de nem emlékszem rá. Egy receptújságban láttam meg most a receptet és a hozzá tartozó guszta képet, és úgy gondoltam, itt az ideje, hogy rögtön gluténmentes formában elkészítsem. Az én fiaim nagy kekszfanok, mindig örülnek, ha van itthon valamilyen kekszféle, így gondoltam nem lövök mellé ezzel a keksszel, bár még nem ettek, mert még soha nem készítettem, de biztos szeretni fogják. Így is lett! :)
Hozzávalók:
2 tojás
10 dkg margarin
25 dkg liszt (fele nutri mix per pane, fele nutri mix per dolci)
1 csomag sütõpor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg porcukor
1 evk liszt és egy evk kakaópor
A margarint a tojásokat és a porcukrot elkeverjük, majd hozzátesszük a sütõporos liszteket. Két részre osztjuk, egyikhez hozzádolgozzuk a kanál lisztet, a másikhoz a kakaóport. A tésztával jól lehetett dolgozni, miután a plusz szárazanyagokat hozzáadtam.
Egy órát pihentettem fóliába csomagolva a két tésztadarabot a hûtõben.
Egy küldetés volt elõhalászni a darálót (a legfelsõ szekrény hátuljában volt az összes hozzátartozó eszközzel egy kosárban, kb. ezer éve nem használtuk), majd összeállítani. A tészta darálása viszont könnyen ment, Ábris sokat segített, míg el nem unta erõsen tekerni a daráló karját. :)
Két tepsinyi süteményem lett, egy vaníliás egy kakaós. A végén lecsorgattam tejcsokival, de az nem kötelezõ. Megvártam míg a csoki megdermedt rajta, majd kekszes dobozba sorakoztattam. Másnap is ropogós maradt, Ábel mindenhova vitt magával belõle.