Gluténmentes - almás fahéjtorta
sponsored links
Ez egy nagyon finom, szaftos, omlós, illatos sütemény, melegen a legjobb, de kihûlve, másnap is omlós marad.
Hozzávalók: 15 dkg gluténmentes lisztkeverék, 7 dkg rizsliszt és 3 dkg kukoricaliszt keveréke, 15 dkg cukor, 4 közepes nagyságú alma, 4 tojás, 1 csomag sütõpor, 2 dl olaj, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom leve, 1 kiskanálnyi fahéj.
Elkészítése:
Az almákat megmossuk és meghámozzuk, majd négybe vágva kisebb darabokra aprítjuk. A citrom levét kicsavarjuk. Az almára szórunk két kanálnyi cukrot, majd a citromlével meglocsoljuk, jól összekavarjuk, néha felkavarjuk.
A tésztához a tojást a cukrokkal habosra verjük, míg háromszorosára nõ. A liszteket kavarjuk össze, adjuk hozzá a sütõport is, majd kanalanként forgassuk bele a tojásos masszába. Szórjuk rá a fahéjat, és kavarjuk szép sima, egynemû masszává. A sütõt közben melegítsük elõ. A masszához kavarjuk hozzá az olajt, amikor ...