Gluténmentes almatorta
sponsored links
Próbából készítettem egy számomra kedves lánynak meglepetésként, aki sok mindenre érzékeny, így nagyon meg kell választania, hogy mit eszik meg. Remélem nem lõttem bakot.
Hozzávalók: 18 cm-es tortaformához
Tésztához:
Tetejére:
Elkészítése:
Robotgéppel a szoba hõmérsékletû margarint, tojást, írót, a porrá tört édesítõt, kikevertem, majd hozzáadtam a sütõporral elkevert kukoricalisztet. Lágy, kicsit folyós tésztát kaptam, amit a sütõpapírral bélelt tortaformába öntöttem és kicsit odaütögetve a formát elegyengettem.
Az almákat meghámoztam, negyedeltem õket, magházát kivágtam, vékonyra elszeleteltem. A forma közepétõl indulva beborítottam vele a sütemény egész tetejét. Hintettem rá egy lehelet fahéjat és jól megszórtam mandulapehellyel. 170 fokos sütõben 30-35 perc alatt megsütöttem.
Még nem kaptam visszajelzést, de reménykedem, hogy finom lett. A tészta nem tört, mint ahogyan a kukoricaliszttõl elvártam volna. Ezt jó eredménynek tartom.
Hozzávalók: 18 cm-es tortaformához
Tésztához:
- 100 g kukoricaliszt
- 60 g laktózmentes margarin
- 1 nagy tojás
- 2 ek író
- 1 tk sütõpor
- 12 db édesítõ tabletta
- 1 marék zöld mazsola
Tetejére:
- 2 alma
- 1 marék mandulapehely
- egy hintésnyi fahéj
Elkészítése:
Robotgéppel a szoba hõmérsékletû margarint, tojást, írót, a porrá tört édesítõt, kikevertem, majd hozzáadtam a sütõporral elkevert kukoricalisztet. Lágy, kicsit folyós tésztát kaptam, amit a sütõpapírral bélelt tortaformába öntöttem és kicsit odaütögetve a formát elegyengettem.
Az almákat meghámoztam, negyedeltem õket, magházát kivágtam, vékonyra elszeleteltem. A forma közepétõl indulva beborítottam vele a sütemény egész tetejét. Hintettem rá egy lehelet fahéjat és jól megszórtam mandulapehellyel. 170 fokos sütõben 30-35 perc alatt megsütöttem.
Még nem kaptam visszajelzést, de reménykedem, hogy finom lett. A tészta nem tört, mint ahogyan a kukoricaliszttõl elvártam volna. Ezt jó eredménynek tartom.
A blogban közölt receptjeim, fotóim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetõk más oldalakon. Ez alól kivételt képeznek azok a weboldalak, ahol nem közlik az egész írást, csak elsõ sorait, folytatásért pedig a blogomra kattint az olvasó.