glutén és laktózmentes kenyér
sponsored links
A kisebbik lánykám az idei évben gluténmentesen kezdett el étkezni. Jót is tett neki, azt mondta a minap, hogy sokkal jobban érzi így magát. Mivel a gluténmentes termékek eléggé borsos árban kaphatók, gondoltam, megpróbálok itthon gluténmentes kenyeret sütni. Az elsõ próbálkozásom nem nyerne díjat egy szépségversenyen, de ízre sokkal jobb mint az üzletekben kapható száraz társaik.
A kenyér elkészítéséhez a Glutenix kenyérkeveréket használtam, amit bio boltokban be lehet szerezni, vagy a nagyobb áruházak polcairól. Adtam hozzá laktózmentes tejben felfuttatott élesztõt, kevés cukrot és sót, valamint 1 db egész tojást és laktózmentes vajat is. Végül belekevertem egy adag magkeveréket. Nem lesz olyan állagú, mint a sima kenyérlisztbõl gyúrt tészta, hanem inkább ragadós massza. ( mivel nagyszemû természetes sóval dolgoztam, hát ért meglepetés, a tészta kissé sós lett, erre mindenképp érdemes odafigyelni) Sütõpapírral kibélelt kenyérformába tettem a tésztát, ott hagytam megkelni, majd 180 fokos sütõben 35-40 percig sütöttem.
A kenyér elkészítéséhez a Glutenix kenyérkeveréket használtam, amit bio boltokban be lehet szerezni, vagy a nagyobb áruházak polcairól. Adtam hozzá laktózmentes tejben felfuttatott élesztõt, kevés cukrot és sót, valamint 1 db egész tojást és laktózmentes vajat is. Végül belekevertem egy adag magkeveréket. Nem lesz olyan állagú, mint a sima kenyérlisztbõl gyúrt tészta, hanem inkább ragadós massza. ( mivel nagyszemû természetes sóval dolgoztam, hát ért meglepetés, a tészta kissé sós lett, erre mindenképp érdemes odafigyelni) Sütõpapírral kibélelt kenyérformába tettem a tésztát, ott hagytam megkelni, majd 180 fokos sütõben 35-40 percig sütöttem.