Glut?nmentes serpeny?s rakott t?szta

2022-11-16

sponsored links

 

 


 
A Kutyaf?llel gyakran esz?nk f?tt t?szt?t ? hol j?fajta olasz spagettit, hol glut?nmentes t?szt?t, hol pedig saj?t magam ?ltal gy?rt h?zit. A rutinnak k?sz?nhet? gyorsas?gom ellen?re m?gis t?bbnyire a boltban kaphat? t?szt?kat r?szes?tem el?nyben. Tal?n tavaly vett?nk el?sz?r rizs- ?s k?leslisztb?l k?sz?lt t?szt?t, ?s annyira megszerett?k, hogy az?ta nagyon ?gyelek arra, hogy be legyen sp?jzolva bel?le n?h?ny zacsk?nyi. Hiszen b?rmikor el?ferd?lhet, hogy ilyen-olyan okok miatt nem ?ll m?domban komolyabb el?k?sz?leteket ig?nyl? eb?det f?zni. Kor?bban a t?r?galuska volt az, ami megmentette az ilyen helyzeteket, de fordult a kocka, ?s felv?ltotta azt a nagykocka, akarom mondani, a rizs- ?s k?leslisztb?l k?sz?lt, n?gyzet alak? sz?razt?szta, ill. esetenk?nt a fusilli. Sz? szerint mind?ssze 3 perc alatt megf?. Ha pedig egy komolyabb felt?t elk?sz?t?s?re is lusta vagyok, vagy csak egyszer?en nincs r? id?m, akkor a felhev?tett zsirad?kot csak ?sszeforgatom egy kis pirospaprik?val, z?zott fokhagym?val, kev?s tejf?llel (vagy n?hanapj?n pir?tott hagym?val, s?r?tett paradicsommal, pici m?zzel is), ?s a kif?tt t?szt?t ?sszeforgatom ezzel a s?r? szafttal. Pofonegyszer?, de m?gis ?zletesebb, mintha csak sim?n megtejf?l?zn?m. :)
Na sz?val, ez a glut?nmentes t?szta egy igazi kincs a konyh?ban, ?s azon t?l, hogy seperc alatt elk?sz?thet?, nem is hizlal annyira, ill. nincs ut?na neh?z ?rzet a gyomrunkban. Sajnos emiatt mi ak?r este is hajlamosak vagyunk megenni bel?le egy nagy t?ny?rral. :D
?m eme nagyszer? t?szt?t nem csak a fent felv?zoltak szerint k?sz?thetj?k el, hanem az al?bb olvashat?, l?tv?nyosabb m?don is. Azt nem ?ll?tom, hogy ?n ?gy jobban szeretem, minden esetre j? kipr?b?lni egy?b elk?sz?t?si m?dokat is. :)

 


Hozz?val?k 2 szem?lyre:

20 dkg rizses-k?leses fusilli
15 dkg kock?zott h?sos szalonna
2 gerezd fokhagyma
6 dkg ement?li sajt
6 dkg v?r?s cheddar sajt (szeletelt vagy reszelt)
2 toj?s
2 ek. habtejsz?n vagy tej
?r?lt tarka bors
?r?lt szerecsendi?
s?
apr?tott petrezselyemz?ldje a t?lal?shoz


elk?sz?t?s:

  1. A t?szt?t lobog?, s?s v?zben megf?zz?k, lesz?rj?k ?s kicsit h?lni hagyjuk.
  2. A h?sos szalonn?t serpeny?ben zs?rj?ra s?tj?k, majd sz?r?kan?lba ?ntj?k, ?s a zs?rt felfogjuk. Egy ev?kan?lnyit visszatesz?nk a serpeny?be.
  3. A toj?st a tejsz?nnel felverj?k, belekeverj?k a nagy lyuk? reszel?n lereszelt ement?li sajtot, ? 2 ek. kiv?tel?vel ? a s?lt szalonn?t, majd a f?szerekkel ?zes?tj?k ?s hozz?forgatjuk a f?tt t?szt?t.
  4. A fele adag t?szt?t a serpeny?be szedj?k ?s elsim?tjuk. Elosztjuk rajta a cheddart, ?s befedj?k a t?bbi t?szt?val. Lefedve, kis-k?zepes l?ngon megs?tj?k az egyik oldal?t.
  5. A t?szt?ra egy ?v s?t?pap?rt fektet?nk, arra egy nagy lapost?ny?rt tesz?nk, ?s ?vatosan ?tford?tjuk. A s?t?pap?r seg?ts?g?vel ? a pap?rral egy?tt ? visszatessz?k a serpeny?be, ?s fed? alatt k?szre s?tj?k.
  6. ?tcs?sztatjuk egy t?lra, megsz?rjuk a f?lretett 2 ev?kan?l s?lt szalonn?val, apr?tott petrezselyemz?lddel, ?s n?gy cikkre szelj?k. T?lal?shoz adhatunk hozz? tejf?lt.

 



Folytats a blogon ... suniskanal.blogspot.com/2022/11/glute...

sponsored links

Keres?s