Gitár torta és egy szívinfarktus

2011-11-29

sponsored links

most látom a fotón, hogy az egyik alkatrész nem jó helyre került...

Egy régi kedves osztálytársam keresett meg, hogy készítsek egy ünnepeltnek tortát. Ami nem más, mint egy gitár. Azon belül sem akármilyen, még fotót is kaptam róla.

Egyeztetés, szín, méret, íz... végül abban maradtunk, hogy a torta maximális mérete akkora lesz, amekkora az én hûtömbe befér, mert nem volt rá lehetõségem, hogy a szállítás elõtt tegyem össze akár két részletbõl a tortát. Így maradt a végleges mérete-jobban mondva a hossza- 60 cm. Ez éppen elég volt ahhoz, hogy elég hosszú és kissé labilis legyen....a tálcán.
Van/volt egy rémálmom, mindig megjelent szemeim elõtt az aktuális torta készítése közben, mint a filmekben vagy vicces videókon, hogy a torta kiesik a kezembõl mondjuk az átadás elõtt. Történt valami hasonló, szerencsére csak hasonló. Megérkeztek a tortáért. Felkapom a kabátomat, cipõmet, Férj segít kioperálni a hûtõbõl, ajtót nyitni készül, kezemben a torta. Hiába próbáltam úgy fogni alól, hogy megtámasszam, a tálca mégis meghajlott.... a torta a gitár nyakánál szinte kettéhajlott, a húrok meg darabokra törtek.... éreztem én, hogy máshogyan kellett volna azokat kivitelezni, de megnyugodtam, hogy ez akkor is elõfordulhatott volna. Ha glazúrból készül is ugyanúgy megkeményedett és tört volna el a mozgatástól. Bár volt otthon vékony drót is, de nem akart szépen ...

Folytats a blogon ... recepteszter.blogspot.com/2011/11/git...

sponsored links

Keres?s