Girice

2011-08-11

sponsored links

Kedvelt, és igen finom étel Horvátországban a girice, egy gyufaszálnagyságú szardellafajta, amit citrommal tálalnak.

Szinte mindenhol ezt a fenti tipikus szöveget olvashatjuk ha a girice után érdeklõdünk. A girice tulajdonképpen elõétel, meccsnézés közben sörkorcsolyának is ideális, de fõételként is megállja a helyét. 

Elkészítése tényleg pofon egyszerû:

A halak konyhakészek, nem kell tisztítani, sem belezni õket. Néhány evõkanálnyi lisztet egy kis zacskóba teszek, a fagyos halacskákat beledobom és jól összerázom õket. (Úgy is mondhatnám: kevés lisztben megforgatom a halacskákat).

Ezután felforrósított, bõ olajban jó 5 perc alatt megsütöm õket. Általában több részletben, mert így ...


Folytats a blogon ... mindenkaja.blog.hu/2011/08/11/girice_1

sponsored links

Keres?s