Gesztenyés élvezet
sponsored links
Egy újabb nagyon könnyen elkészíthetõ sütés nélküli desszert arra az esetre, amikor sem idõnk, sem kedvünk nincs bonyolult süteményeket sütni, de a család mégis szeretne valami finomságot a vasárnapi ebéd után. Persze nem csak vasárnapra ajánlom - bármikor elkészíthetõ, de nálunk vasárnapi desszert volt most, mivel a férjem aznap reggel a tudtomra adta, hogy Õ úgy megenne egy jó habos-krémes süteményt, Nekem viszont nem volt kedvem belemerülni nagy sütésbe. :)
A mélyhûtõben napok óta jobbra-balra tettem 2 doboz gesztenyepürét, úgy gondoltam, ideje kezdeni vele valamit... Az egyikbõl ez a nagyon finom gesztenyés élvezet készült - hogy nekem mennyire tetszik a neve, nagyon találó, valóban élvezet enni. :) Kipróbáljátok?
Hozzávalók az alsó réteghez:
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 5 dkg puha vaj (szoba hõmérsékletû)
- 5 dkg porcukor
- kevés tej (kb. 1 dl)
A második réteghez:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- porcukor ízlés szerint (attól függõen, hogy natúr vagy cukrozott a gesztenyemassza)
- rumaroma ízlés szerint (elhagyható, ha gyerekek is esznek belõle - vagy rumaromával helyettesíthetõ)
A harmadik réteghez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor (fõzõs)
- 5 dl tej
- cukor ízlés szerint
A felsõ réteghez:
- 2 dl habtejszín
- porcukor ízlés szerint
- 1 csomag habfixáló
+ a tetejére reszelt gesztenyepüré vagy reszelt csokoládé, kakaópor...
Elkészítés:
1. A pudingport a papíron lévõ elõírás szerint elkészítjük, félig kihûtjük (nem kell teljesen).
2. A darált kekszet összekeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a vajat és fokozatosan annyi tejet öntünk hozzá, hogy összeálljon a "tészta" (ne legyen ragacsos, de túl morzsalékos sem). Egy 20x20 cm-es tálcára nyomkodjuk a kezünkkel ezt a kekszes alapot (a tálca legyen jó sima felületû, hogy szeleteléskor ne ragadjon le a kekszes massza).
3. A lehûtött tejszínt félig felverjük, majd hozzáadjuk a habfixálót, a porcukrot és keményre felverjük - végül kihabosítjuk a gesztenyemasszával. Ezt a gesztenyés masszát egyenletesen rákenjük a kekszes alapra.
4. Ha a puding már nem folyik nagyon - picit kihûlt - akkor rákenjük a gesztenyés rétegre.
5. Felverjük a habtejszínt félig, hozzáadjuk a habfixálót, porcukrot, majd a vaníliapudingos részre egyenletesen rákenjük.
6. Néhány órára hûtõbe tesszük, hogy picit összeálljanak a rétegek, majd szeletelve tálaljuk.
Hozzávalók az alsó réteghez:
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 5 dkg puha vaj (szoba hõmérsékletû)
- 5 dkg porcukor
- kevés tej (kb. 1 dl)
A második réteghez:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- porcukor ízlés szerint (attól függõen, hogy natúr vagy cukrozott a gesztenyemassza)
- rumaroma ízlés szerint (elhagyható, ha gyerekek is esznek belõle - vagy rumaromával helyettesíthetõ)
A harmadik réteghez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor (fõzõs)
- 5 dl tej
- cukor ízlés szerint
A felsõ réteghez:
- 2 dl habtejszín
- porcukor ízlés szerint
- 1 csomag habfixáló
+ a tetejére reszelt gesztenyepüré vagy reszelt csokoládé, kakaópor...
Elkészítés:
1. A pudingport a papíron lévõ elõírás szerint elkészítjük, félig kihûtjük (nem kell teljesen).
2. A darált kekszet összekeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a vajat és fokozatosan annyi tejet öntünk hozzá, hogy összeálljon a "tészta" (ne legyen ragacsos, de túl morzsalékos sem). Egy 20x20 cm-es tálcára nyomkodjuk a kezünkkel ezt a kekszes alapot (a tálca legyen jó sima felületû, hogy szeleteléskor ne ragadjon le a kekszes massza).
3. A lehûtött tejszínt félig felverjük, majd hozzáadjuk a habfixálót, a porcukrot és keményre felverjük - végül kihabosítjuk a gesztenyemasszával. Ezt a gesztenyés masszát egyenletesen rákenjük a kekszes alapra.
4. Ha a puding már nem folyik nagyon - picit kihûlt - akkor rákenjük a gesztenyés rétegre.
5. Felverjük a habtejszínt félig, hozzáadjuk a habfixálót, porcukrot, majd a vaníliapudingos részre egyenletesen rákenjük.
6. Néhány órára hûtõbe tesszük, hogy picit összeálljanak a rétegek, majd szeletelve tálaljuk.
Az udvarunk tele van ilyen aranyos kis ibolyákkal,
a fû között mindenhol elõbukkannak. :)
Nagyon szeretem az illatát!