Gesztenyés torta gesztenyeliszttel
sponsored links
Ez a torta is mennyei és pofonegyszerû! Lehet külsõre nem a leg bizalomgerjesztõbb, de ízre fantasztikus!!
Egyik különleges hozzávalója a tésztának a gesztenyeliszt. Használt már valaki?
Érdekessége a gesztenyelisztnek, hogy akár 100 %-ban helyettesítjük a receptben megadott liszt mennyiséget ezzel az erõteljes aromájú liszttel. Kenyerek, péksütemények készítéséhez kiváló, igen jól passzol, gesztenyés, csokoládés, mogyorós, mandulás és mézes süteményekhez. Kevesebb emészthetõ szénhidrátot tartalmaz, mint a búzaliszt. Magas a rosttartalma.
A liszt színe fehér, nálam a torta tésztája azért lett ilyen sötét, mert a meggylikõr megszínezte. :)
Energiatartalom 100 g-ban:
Energia: 344 Kcal
Szénhidrát: 71,4 g
Fehérje: 6,29 g
Zsír: 3,66 g
Akit érdekel a xilit és gesztenyeliszt az az oldalsávban talál elérhetõséget az internetes rendeléshez. Továbbá 10 %-os kedvezményt is kap ajándékba! Van még jó pár különleges és nem általános lisztfajta, pl. szõlõmag-, lenmag-, kókusz-, szezámmag-, napraforgóbél-, mák-, törökmogyoró-, tökmag-, szõlõmagliszt, stb.
Segítség lehet a lisztérzékenyeknek vagy a paleo táplálkozás követõinek.
Legközelebb egy tökmagliszttel készül finomságot hozok, de most jöjjön a gesztenyeliszttel készült torta.
Piskóta tésztához: ...