Gesztenyés-tojáslikõrös pohárkrém
sponsored links
Hozzávalók:
1 csomag gesztenyemassza
rum
1 csomag vaníliás pudingpor
3 púpos evõkanál porcukor
1 dl tojáslikõr
4 dl tej
4 dl tejszín
Az összeállításhoz:
babapiskóta
tojáslikõr
tej
1 csomag gesztenyemassza
rum
1 csomag vaníliás pudingpor
3 púpos evõkanál porcukor
1 dl tojáslikõr
4 dl tej
4 dl tejszín
Az összeállításhoz:
babapiskóta
tojáslikõr
tej
A vaníliás pudingport simára keverjük a porcukorral, a tojáslikõrrel és a tejjel. Alacsony hõfokon sûrûre fõzzük majd hagyjuk kihûlni. Közben apróra tördeljük a babapiskótát, a gesztenyemasszát villával összetörjük, és ízlés szerinti mennyiségû rumot keverünk hozzá. A tejszínt habbá verjük, felét a pudinghoz adjuk, a másik felét belekeverjük a gesztenyemasszába. A tejet és a tojáslikõrt összekeverjük, ezzel fogjuk megöntözni a babapiskótát. A poharak aljára szórunk egy kevés apróra tört piskótát és megöntözzük 2-3 teáskanál tejes likõrrel. Erre teszünk egy réteg likõrös pudingkrémet, majd egy réteg gesztenyekrémet. Következik egy réteg piskóta, amire rákanalazzuk a maradék pudingkrémet, végül pedig a maradék gesztenyekrémet. A tetejét piskótamorzsával díszítjük.