Gesztenyés-tejszínes kocka

2014-03-04

sponsored links

Egy újabb nagyon mutatós és nagyon finom sütemény következik, amit Andi konyhájából próbáltam ki, és a múlt hétvégén készítettem el, amikor vendégeket vártunk.
Nagy sikere volt, így egészen biztos, hogy máskor is az asztalra kerül még. :)

Hozzávalók:

A tésztához
  • 6 tojás
  • 6 ek barna cukor
  • 6 ek liszt
  • 10 dkg margarin
  • fél csg. sütõpor
  • 2 ek kakaópor

A gesztenyekrémhez:
  • 2 csg. gesztenyepüré
  • 1 csg. vaníliás pudingpor
  • 3 ek barna cukor
  • 3 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 5-10 dkg porcukor (ízlés szerint)
  • kevés rumaroma

A tetejére:
  • 4 dl tejszín
  • 1 csg. vaníliás cukor
  • 2 csg. habfixáló
  • kakaópor (a díszítéshez)
A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a felolvasztott, de nem meleg margarint is. A lisztet, a sütõport és a kakaóport elvegyítjük, és a tojáshabbal váltakozva, kisebb részletekben hozzákeverjük a margarinos masszához.
Sütõpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra elõmelegített sütõben 20 perc alatt készre sütjük, majd hûlni hagyjuk.

Közben a pudingport a tasak leírása alapján 3 ek cukorral és 3 dl tejjel elkészítjük, majd idõnként átkeverve hûlni hagyjuk.
A gesztenyemasszát villával alaposan áttörjük. A margarint a porcukorral kikeverjük, majd kisebb adagokban beletesszük a gesztenyemasszát. Végül hozzákeverjük a kihûlt pudingot is, és egyenletesen a tésztára simítjuk.

A tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval habbá verjük, és ezt is szép egyenletesen a süteményre simítjuk. A tetejét kakaóporral díszítjük.



Folytats a blogon ... fozzunk-egyutt.blogspot.com/2014/03/g...

sponsored links

Keres?s