Gesztenyés-tejszínes kocka
sponsored links
Egy újabb nagyon mutatós és nagyon finom sütemény következik, amit Andi konyhájából próbáltam ki, és a múlt hétvégén készítettem el, amikor vendégeket vártunk.
Nagy sikere volt, így egészen biztos, hogy máskor is az asztalra kerül még. :)
Hozzávalók:
A tésztához
A gesztenyekrémhez:
A tetejére:
Sütõpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra elõmelegített sütõben 20 perc alatt készre sütjük, majd hûlni hagyjuk.
Közben a pudingport a tasak leírása alapján 3 ek cukorral és 3 dl tejjel elkészítjük, majd idõnként átkeverve hûlni hagyjuk.
A gesztenyemasszát villával alaposan áttörjük. A margarint a porcukorral kikeverjük, majd kisebb adagokban beletesszük a gesztenyemasszát. Végül hozzákeverjük a kihûlt pudingot is, és egyenletesen a tésztára simítjuk.
A tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval habbá verjük, és ezt is szép egyenletesen a süteményre simítjuk. A tetejét kakaóporral díszítjük.
Nagy sikere volt, így egészen biztos, hogy máskor is az asztalra kerül még. :)
Hozzávalók:
A tésztához
- 6 tojás
- 6 ek barna cukor
- 6 ek liszt
- 10 dkg margarin
- fél csg. sütõpor
- 2 ek kakaópor
A gesztenyekrémhez:
- 2 csg. gesztenyepüré
- 1 csg. vaníliás pudingpor
- 3 ek barna cukor
- 3 dl tej
- 20 dkg margarin
- 5-10 dkg porcukor (ízlés szerint)
- kevés rumaroma
A tetejére:
- 4 dl tejszín
- 1 csg. vaníliás cukor
- 2 csg. habfixáló
- kakaópor (a díszítéshez)
Sütõpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra elõmelegített sütõben 20 perc alatt készre sütjük, majd hûlni hagyjuk.
Közben a pudingport a tasak leírása alapján 3 ek cukorral és 3 dl tejjel elkészítjük, majd idõnként átkeverve hûlni hagyjuk.
A gesztenyemasszát villával alaposan áttörjük. A margarint a porcukorral kikeverjük, majd kisebb adagokban beletesszük a gesztenyemasszát. Végül hozzákeverjük a kihûlt pudingot is, és egyenletesen a tésztára simítjuk.
A tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval habbá verjük, és ezt is szép egyenletesen a süteményre simítjuk. A tetejét kakaóporral díszítjük.