Gesztenyés sajttorta meggyel
sponsored links
Sajttorta sütés nélkül? Igen, a legegyszerûbb megoldás, ha valami látványos és nagyon finom desszertre vágynátok!:)
Ha ti is szeretitek a jó kis retró, rumos gesztenyepürét tejszínnel, ezért a tortáért is rajongani fogtok! Ez az õszi, csokis-gesztenyés sütés nélküli sajttorta akár az ünnepekre is tökéletes választás lehet majd, ugyanis tényleg nagyon gyorsan elkészül, és csak pár egyszerû hozzávaló kell hozzá. Akár egész magozott meggyre is cserélhetitek a meggyszószt, ha nincs kedvetek a fõzéssel bíbelõdni. Csak gyõzzétek kivárni a hûtési idõt…
Hozzávalók
Kekszes réteg:
- 10dkg keksz
- 10 dkg olvasztott vaj
- rum aroma
- 2 ek. porukor
- 1 púpos ek. holland kakaó
Krémsajtos réteg
- 20 dkg gesztenye püré
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl hideg tejszín
- 4 ek. porcukor
Meggyes réteg:
- 15 dkg meggy (magozott)
- 5 dkg cukor
- 2 tk. kukoricakeményítõ
Elkészítés
- A kekszes réteghez a vajat felolvasztjuk.
- Egy tálban elkeverjük a darált kekeszet a kakaóval és a porcukorral, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a rum aromát, és az egészet összegyúrjuk.
- Az így kapott masszát sütõpapírral bélelt sütõforma aljába nyomjodjuk.
- A magozott meggyet apritógépben kissé felaprítjuk, majd a cukorral egy lábasban elkezdjük melegíteni.
- A keményítõt 3-4 ek. vízzel csomómentesre keverjük.
- A meleg cukros meggyraguból 1-2 kanálnyit adunk hozzá, simára keverjük, majd az így kapott masszát folyamatos kevergetés mellett a forró meggyhez adjuk.
- Pár percig forraljuk, amíg be nem sûrûsödik.
- Félrevesszük és megvárjuk, míg kihûl.
- A krémhez a gesztenye masszát simára keverjük a mascarponéval és a porcukorral.
- A hideg tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan belefogatjuk a gesztenyés masszába.
- A kihûlt meggyszószt eloszlatjuk a kekszes réteg tején, végül a gesztenyés krémet a meggyes rétegre simítjuk.
- Egy éjszakára hûtõbe tesszük, hogy megdermedjen és összeérjenek az ízek.
- Tálalás elõtt csokiforgáccsal és egész gesztenyével díszíthetjük.