Gesztenyés répás gofri -paleo
sponsored links
Nagyon rákattantam a gesztenyelisztre, meg gesztenyepürét is tudtam rendelni, nem sokat ugyan, mert nagyon borsos az ára. Az ötlet innen, de én máshogyan készítettem el, 10 db gofrim lett ebbõl az adagból. Nekem ízlett, áfonyás krémmel ettem, mi mással:)
3 db tojás szétválasztva
5 dkg erythritol por alakú (ízlés szerint)
1,2 dl kókuszkrém
1 közepes répa finomra reszelve
8 dkg gesztenye liszt
8 dkg nyílgyökérpor
pici só
1 és fél tk. sütpõpor
1 tk. õrölt fahéj (opcionális)
A tojások sárgáját habosra kevertem a por alakú édesítõvel, akinek a répa édessége elég, az ki is hagyhatja, vagy kevesebbet tehet bele. Hozzáadtam a kókuszkrémet, simára kevertem. A száraz hozzávalókat elvegyítettem és ezt is belekevertem. A tojások fehérjét kemény habbá vertem a sóval és óvatosan beleforgattam a masszába. Elõmelegített gofrisütõben megsütöttem õket. Nem szabad túl korán kinyitni a sütõt, mert akkor összeesik a gofri. Én kb. 4-5 percig sütöttem õket, akkor jó ropogós lett a külseje. Finom akár reggelire, akár desszertként.
Troll a konyhámban már a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:)