Gesztenyés rolád
sponsored links
Nem is tudom mikor készítettem utoljára valami gesztenyéset. Szerintem mióta blogolok, lassan 6 éve nem. Nem tudom mi az oka, de egyik fiam sem szereti a gesztenyét, (meg a madártejet sem) - nem is értem. Nagy ritkán készítettem egy kis gesztenyepürét Apucinak meg magamnak, ha megkívántuk, de ahogy visszanéztem, még azt sem tettem fel a blogra. Megnéztem a cimkék között, az egyetlen gesztenyés Anyukám Nanuka szelete a blogon. És ahogy elolvastam a krémet, hasonlít az én mostani krémemre, de persze azért mégsem egészen.
Szóval sütöttem egy piskótalapot 6 tojásból, 6 kis evõkanál cukorral, 6 nagyobb evõkanál rétes liszttel, sütõpapírral bélelt tepsibe simítva, légkeveréses sütõben, 150 fokon 15 perc alatt, utána még 3 percig hagytam a kikapcsolt sütõben, majd kivettem, lehúztam róla a sütõpapírt, és egy másik sütõpapírral ...