Gesztenyés rolád.
sponsored links
A karácsonyra sütött sütemények szinte mindegyikénél vagy a tésztába, vagy pedig a krémbe kerül dió, mák, vagy éppen gesztenye. Ennek a roládnak a tésztája egy sima piskóta, és most a krémbe kevertem bele a gesztenyét. A piskótát nagyon egyszerû megsütni, mivel az egész tojásokat, pár perc alatt habosra lehet keverni a porcukorral, majd óvatosan hozzákeverni az átszitált lisztet, és már mehet is a sütõbe. Töltelék pedig mascarponéval kikevert gesztenyemassza, melyet egy kevéske rumaromával bolondítottam meg. A piskótát a krémmel való megtöltés elõtt, még egy finom, kissé savanykás lekvárral vékonyan megkentem, és ettõl a krém még sokkal finomabb lett. Persze a lekvárral való megkenés el is maradhat, mert a mascarponés-gesztenyés krém magába is nagyon finom.
Piskóta hozzávalói: ...