Gesztenyés rolád.

2011-12-14

sponsored links


A karácsonyra sütött sütemények szinte mindegyikénél vagy a tésztába, vagy pedig a krémbe kerül dió, mák, vagy éppen gesztenye. Ennek a roládnak a tésztája egy sima piskóta, és most a krémbe kevertem bele a gesztenyét. A piskótát nagyon egyszerû megsütni, mivel az egész tojásokat, pár perc alatt habosra lehet keverni a porcukorral, majd óvatosan hozzákeverni az átszitált lisztet, és már mehet is a sütõbe.  Töltelék pedig  mascarponéval kikevert gesztenyemassza, melyet egy kevéske rumaromával bolondítottam meg.  A piskótát a krémmel való megtöltés elõtt, még egy finom, kissé savanykás lekvárral vékonyan megkentem, és ettõl a krém még sokkal finomabb lett. Persze a lekvárral való megkenés el is maradhat, mert a mascarponés-gesztenyés krém magába is nagyon finom.

Piskóta hozzávalói: ...

Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2011/12/g...

sponsored links

Keres?s