Gesztenyés puha keksz
sponsored links
Ez még mindig az a nap, amikor nem úgy alakultak a dolgok, ahogy terveztem. Erre a szegény süteményre a szülõanyja (Papp Emese a Nõk Lapja Konyhájából, még 2009-bõl) sem ismerne rá... Az övé egészen világos színû maradt és megmaradt a csillagcsõrös habzsákból való kinyomás szép mintázata. Igazából nem tudom, mi történhetett. A színébe nyilván belejátszott valamelyest, hogy részben nádcukrot használtam, de legfõképpen az, hogy az általa javasolt 15-20 perces sütési idõhöz képest az enyémek 15 perc alatt gyakorlatilag megégtek... És bár egy év alatt két sütõhõmérõt végeztem ki, amíg mûködtek, azt bizonyították, hogy a sütõmben kb a számoknak megfelelõ hõmérséklet van. No de mindegy is, a süti ettõl még jó lett! Bár én szívem szerint egy kis meggylekvárral enném, "csak" eperlekvár akadt, a többiek pedig így magában nyomják :)
25 dkg puha vajat habosra kevertem
10 dkg cukorral (felerészben barna nádcukorral. Az eredeti receptben csak 5 dkg volt írva, de az én gesztenyemasszám nem volt túl édes), majd
3 tojással is. Hozzáadtam ...