Gesztenyés pathé
sponsored links
Gluténmetes igazi õszi-téli aprósüti. Gesztenyeimádók figyelmébe ajánlom ;-) Kicsit drágább keksz, de ennyi kényeztetés kijár az otthon melegében, a karácsonyi készülõdés elõtt :-)
Az eredeti recept 40 dkg gesztenyemasszát írt, én kevesebbet tettem bele, mert 250 és 125 grammos kiszerelésben kapható, tehát gyõzött a praktikum... Az egyik cukrozott volt, ezért az édesítésbõl elcsíptem. A cukrot annak függvényében adagold, hogy milyen a gesztenyéd. A habverõm az épp elindított mosogatógép kosarában volt, de kijelenthetem, hogy a dagasztókarral is mûködött...
Hozzávalók:
Elkészítés:
Forrás: Ízek és érzések
Az eredeti recept 40 dkg gesztenyemasszát írt, én kevesebbet tettem bele, mert 250 és 125 grammos kiszerelésben kapható, tehát gyõzött a praktikum... Az egyik cukrozott volt, ezért az édesítésbõl elcsíptem. A cukrot annak függvényében adagold, hogy milyen a gesztenyéd. A habverõm az épp elindított mosogatógép kosarában volt, de kijelenthetem, hogy a dagasztókarral is mûködött...
Hozzávalók:
- 375 g gesztenyemassza (lehetõleg natúr)
- 12 dkg vaj
- 10-15 dkg kókuszvirágcukor (attól függõen, hogy a gesztenyemassza édesített-e)
- 1 tojás
- õrölt vanília
- tetejére: aszalt vörös áfonya
Elkészítés:
- A vajat a cukorral és a vaníliával habosra keverjük.
- Ezután hozzákeverjük a tojást is, végül belemorzsoljuk a gesztenyemasszát, és homogénre keverjük.
- Én tésztaadagoló kanállal dolgoztam, remek kis célszerszám, ennek hiányában dolgozhatsz nyomózsákkal (lassabb, de szebb végeredmény!), vagy kiskanállal (egyértelmûen gyorsabb, kevesebb mosatlannal - és kissé rusztikus külsõvel jár...).
- A tetejére pár szem aszalt vörös áfonyát nyomunk.
- Sütõpapírral bélelt tepsin, 180 fokon, légkeveréssel (enélkül 195 fokon) 8-10 percet sütjük. Hamar megpirul, ne hagyd magára!
Jó étvágyat!
Forrás: Ízek és érzések