Gesztenyés pathé

2017-12-01

sponsored links

Gluténmetes igazi õszi-téli aprósüti. Gesztenyeimádók figyelmébe ajánlom ;-) Kicsit drágább keksz, de ennyi kényeztetés kijár az otthon melegében, a karácsonyi készülõdés elõtt :-)
Az eredeti recept 40 dkg gesztenyemasszát írt, én kevesebbet tettem bele, mert 250 és 125 grammos kiszerelésben kapható, tehát gyõzött a praktikum... Az egyik cukrozott volt, ezért az édesítésbõl elcsíptem. A cukrot annak függvényében adagold, hogy milyen a gesztenyéd. A habverõm az épp elindított mosogatógép kosarában volt, de kijelenthetem, hogy a dagasztókarral is mûködött...





Hozzávalók:

  • 375 g gesztenyemassza (lehetõleg natúr)
  • 12 dkg vaj
  • 10-15 dkg kókuszvirágcukor (attól függõen, hogy a gesztenyemassza édesített-e)
  • 1 tojás
  • õrölt vanília
  • tetejére: aszalt vörös áfonya



Elkészítés:

  • A vajat a cukorral és a vaníliával habosra keverjük.
  • Ezután hozzákeverjük a tojást is, végül belemorzsoljuk a gesztenyemasszát, és homogénre keverjük.
  • Én tésztaadagoló kanállal dolgoztam, remek kis célszerszám, ennek hiányában dolgozhatsz nyomózsákkal (lassabb, de szebb végeredmény!), vagy kiskanállal (egyértelmûen gyorsabb, kevesebb mosatlannal - és kissé rusztikus külsõvel jár...).
  • A tetejére pár szem aszalt vörös áfonyát nyomunk.
  • Sütõpapírral bélelt tepsin, 180 fokon, légkeveréssel (enélkül 195 fokon) 8-10 percet sütjük. Hamar megpirul, ne hagyd magára!
Jó étvágyat!



Forrás: Ízek és érzések

Folytats a blogon ... kincsesbarlang.blogspot.com/2017/11/g...

sponsored links

Keres?s