Gesztenyés muffin csokis krémmel - paleo
sponsored links
A muffin papír színe nem a legjobb választás volt, már fotózás szempontjából, de egyébként nagyon finom. Nagyon rá vagyunk kattanva a gesztenyére mostanában, eddig Aranyemberem nem igazán kedvelte, õ nem is evett régen, hisz a britek nem nagyon ismerik, de mostanában nagyon ízlik neki is. Illéskrisznél húsvéti játék van, ezt küldöm, hiszen bármi jó lehet húsvétra, fõleg szépen feldíszítve és amúgy sem tervezek nagy felhajtást.
A muffin hozzávalói:
25 dkg gesztenyemassza (natúr, cukor nélküli)
5 dkg olvasztott kókuszvaj
1 db alma hámozva, finomra reszelve
5 dkg erythritol (ízlés szerint)
pici só
3 tojás szétválasztva
5 dkg nyílgyökérpor
1 teáskanál sütõpor
Csokis krémhez:
2,5 dl kókuszkrém
2 ek. erythritol (ízlés szerint)
5 dkg étcsoki (tej, cukor és szója mentes)
3 dkg kókuszvaj
A tojássárgájákat habosra kevertem az édesítõvel, 3-4 percig, majd hozzáadtam a gesztenyepürét, a reszelt almát, az olvasztott kókuszvajat és pici sót, simára kevertem. A tojásfehérjéket habbá vertem, óvatosan a masszába forgattam. A nyílgyökérport elvegyítettem a sütõporral és ezt is beleforgattam. Muffinpapírba adagoltam a masszát, csak a forma 3/4 részáig töltöttem.180 fokon nálam kb. 25 perc alatt lettek készen, de ez sütõtõl is függ, meg, hogy mekkora a forma, ezek elég nagyok. A kókuszkrémet jó lehûtöttem elõre, majd az édesítõvel felvertem. A csokit a kókuszvajjal felolvasztottam, hozzákevertem a felvert kókuszkrémhez, betettem a hûtõbe, hogy jól lehûljön, majd habzsákba tettem és a muffinok tetejét díszítettem vele. Nem készítettem fotót a belsejérõl, de nagyon finom puha lett, nekem a krém nélkül is jó volt, azt el lehet hagyni róla.
Troll a konyhámban már a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:)