Gesztenyés mousse desszert
sponsored links
tojássárgája 8 dkg (4db)
gesztenyemassza 10 dkg
kukoricakeményítõ 2 dkg
vaj 2 dkg
tojásfehérje 12 dkg (4 db)
cukor cukor 5 dkg
A vajat a gesztenyemasszával és a tojássárgájával habosra keverjük,
a tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd lazán belekeverjük a gesztenyés masszába
és hozzákeverjük a keményítõt.
Szilikonos sütõpapírra lapnak kikenjük, majd 170°c-on kb.12 perc alatt kisütjük.
Gesztenye mousse
tejszín 10 dkg
tejcsokoládé 5 dkg
rum 3 dkg (3 cl)
zselatin 2 lap
gesztenye püré 40 dkg
tejszínhab 25 dkg
A tejszínt felforraljuk, beletesszük a csokoládét és a cukrot és simára keverjük,
majd hozzáadjuk az elõzetesen beáztatott zselatin lapokat a rumot és a gesztenyemasszát
és ezzel is elkeverjük, majd lazán belekeverjük a tejszínhabot.
gesztenyemassza 10 dkg
kukoricakeményítõ 2 dkg
vaj 2 dkg
tojásfehérje 12 dkg (4 db)
cukor cukor 5 dkg
A vajat a gesztenyemasszával és a tojássárgájával habosra keverjük,
a tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd lazán belekeverjük a gesztenyés masszába
és hozzákeverjük a keményítõt.
Szilikonos sütõpapírra lapnak kikenjük, majd 170°c-on kb.12 perc alatt kisütjük.
Gesztenye mousse
tejszín 10 dkg
tejcsokoládé 5 dkg
rum 3 dkg (3 cl)
zselatin 2 lap
gesztenye püré 40 dkg
tejszínhab 25 dkg
A tejszínt felforraljuk, beletesszük a csokoládét és a cukrot és simára keverjük,
majd hozzáadjuk az elõzetesen beáztatott zselatin lapokat a rumot és a gesztenyemasszát
és ezzel is elkeverjük, majd lazán belekeverjük a tejszínhabot.
Gesztenyés piskótát készítünk a fenti recept alapján, majd 6 cm átmérõjû kiszúróval kerek lapokat szúrunk ki!
A desszert karikákat szilikonos papírra helyezzük, ebbe fogjuk tölteni a desszertünket!
lágy étcsokoládé ganache
tejszín 50 dkg
étcsokoládé 70 dkg
A tejszínt felforraljuk, belekeverjük a csokoládét és simára keverjük! 1/4 részét félre rakjuk a díszítéshez, a többit
2 cm magas tepsibe/tálcára öntjük, majd dermesztjük. Ha megdermedt, akkor 2x2 cm kockákat szeletelünk!
Gessztenye mousse
Gesztenye mousse-t készítünk a fenti recept alapján, majd a desszertkarikát félig töltjük.
A közepibe az étcsokoládé ganache kockákat helyezzük, majd teletöltjük a krémmel és lezárjuk a gesztenyés piskótával.
Mélyhûtõben dermesztjük, kivesszük a karikából és a tetejét az étcsokoládé ganache-sal és mini gesztenye szívvel díszítjük.
A fenti mousse és piskóta felhasználásával pohárkrémet vagy roládot is készíthetünk!