Gesztenyés meggyes kocka - sütés nélkül
sponsored links
Nálam most a fõszerep jó darabig a sütés nélküli édességeké lesz, nem is annyira a meleg miatt, inkább a nagy házátalakítás ami közrejátszik benne. Fotózni is nagyon körülményes volt, mivel a sok kellékem mind egy szekrényben van lenejlonozva, hozzáférhetetlenül. :)
Nos, ez a nagyon könnyû és finom sütemény, teljesen a saját agyszüleményem, csupáncsak mert ezek a hozzávalók általában mindig megtalálhatók a konyhámban a szomszédból pedig kaptam egy tál meggyet - igaz a fánkon egy kevés nekünk is van - és ez úgy adta magát. Ma egész nap villanyszerelés és újrakábelezés folyik, egy nagyon kedves ismerõs segítségével, akinek szerettem volna a finom ebéd mellé egy könnyû desszertet is felkínálni. Jelentem olyan öröm ért, hogy kétszer is kértek belõle, és Apa (férjem) aki nam szívleli a gesztenyés édességeket, szintén két nagy kockával befalt. :)
Szóval nem csak szerintem lett nagyon finom. :)
Hozzávalók:
- 500 g gesztenyemassza
- kb. 54 szem meggy
- 250 g mascarpone
- 4 evõkanál porcukor
- 3 evõkanál rum (1 a gesztenyekrémbe, 2 az áztató tejbe)
- 400 ml tejszín
- 2 csomag habfixáló
- kb. 2-3 dl tej
- 2 csomag babapiskóta kb. 20 db
- díszítéshez pár szem meggy és mentalevél
Elkészítés:
- A kiolvasztott gesztenyét 2 evõkanál porcukorral, egy evõkanál rummal, 4 evõkanál tejszínnel és a mascarpone-val habosra keverjük.
- A babapiskótákat rumos tejbe mártjuk és kirakjuk vele a 22x30 cm-es forma alját.
- Rákenjük a gesztenyés krémet, és kirakjuk a meggyszemekkel.
- A maradék tejszínt 2 evõkanál porcukorral és a habfixálóval a csomagoláson lévõ utasítás szerint kemény habbá verjük.
- Habzsákból vagy csak simán, szilikonlapát segítségével beborítjuk a sütemény tetejét.
- Meggyel és mentalevéllel feldíszítjük, majd hûtõben 2 órát dermesztjük.
Jó étvágyat!