Gesztenyés körtelekvár

2018-02-07

sponsored links

Lekvárt fõzni általában nyáron szoktunk, de õsszel és télen is van rá lehetõség, csak a megfelelõ hozzávalókat kell megtalálni hozzá :) Télen a legjobb lekvár a narancslekvár, ennek receptjét itt a blogon is megtaláljátok, de most mutatok egy õszi-téli lekvár ötletet is, amihez körtére és 100%-os gesztenyemasszára van szükségetek.
  

Hozzávalók 6-7 kis üveghez:
1 kg körte
45 dkg gesztenye
25 dkg cukor
1 vanília rúd
1 cs. 3:1 dzsemfix

Elkészítési idõ: 30 perc

A körtét meghámozom, felkockázom és egy kevés vízzel felforralom, hogy kissé megpuhuljon (amennyiben alapból puha, érett körtéket kaptok, úgy erre nincs szükség). Hozzáadom a gesztenyemasszát, a cukrot, a vanília kikapart magját és a dzsemfixet, majd együtt felforralom, igény szerint botmixerrel belemixelek attól függõen, mennyire szeretném darabosra. Üvegekbe töltöm és 5 percre fejre fordítom õket, majd száraz dunsztban hagyom kihûlni.






Folytats a blogon ... mindenamiszep.blogspot.com/2018/02/ge...

sponsored links

Keres?s