Gesztenyés körtelekvár
sponsored links
Lekvárt fõzni általában nyáron szoktunk, de õsszel és télen is van rá lehetõség, csak a megfelelõ hozzávalókat kell megtalálni hozzá :) Télen a legjobb lekvár a narancslekvár, ennek receptjét itt a blogon is megtaláljátok, de most mutatok egy õszi-téli lekvár ötletet is, amihez körtére és 100%-os gesztenyemasszára van szükségetek.
Hozzávalók 6-7 kis üveghez:
1 kg körte
45 dkg gesztenye
25 dkg cukor
1 vanília rúd
1 cs. 3:1 dzsemfix
Elkészítési idõ: 30 perc
A körtét meghámozom, felkockázom és egy kevés vízzel felforralom, hogy kissé megpuhuljon (amennyiben alapból puha, érett körtéket kaptok, úgy erre nincs szükség). Hozzáadom a gesztenyemasszát, a cukrot, a vanília kikapart magját és a dzsemfixet, majd együtt felforralom, igény szerint botmixerrel belemixelek attól függõen, mennyire szeretném darabosra. Üvegekbe töltöm és 5 percre fejre fordítom õket, majd száraz dunsztban hagyom kihûlni.