Gesztenyés krémestorta

2011-10-03

sponsored links


A férjem szülinapjára készült (illetve nem is, csak a szülinapját megünneplõ bulira :D). Mivel kifejezetten gesztenyést kért és az utóbbi idõben több, egymáshoz hasonló gesztenyés tortát is készítettem, nem volt mese, kellett valami új. Így aztán összekombináltam azokat, amiket szeret és két nap alatt meg is valósítottam (nem kell megijedni, csak a Pató Pál énem mûködött közre).
A torta lapjai a Zsuzsi szeletbõl, illetve azóta már az Adventi mézes tortából is ismert, kakaós-mézes tésztából készültek. Mivel a gyerkõcök mellett nem igazán esélyes nagyobb munkákba fognom, ideális választásnak bizonyult: gyorsan begyúrtam, pihentettem, a következõ ráérõs órámban megsütöttem, majd másnap rétegeztem a krémekkel, amiknek szükségük volt dermedési idõre, tehát ismét csak tudtam a fázisok között az egyéb dolgaimat végezni.

De vissza a lapokhoz, amikrõl most azért írok ismét, mert így esetleg kiegészítek néhány homályos pontot a vele próbálkozóknál. A mézes tésztához a vajat a mézzel és a cukorral megolvasztom - melegítés közben kevergetni kell, így a cukor szépen megolvad anélkül, hogy a méz felforrna. Ezután kicsit hûlni hagyom - nem kell teljesen kihûteni, éppen csak annyira, hogy ha majd gyúrásnál kézzel belenyúlok, akkor langyosnak érezzem az anyagot. Jobban lehûteni azért nem jó, mert ha a méz kevésbé folyós, nehéz dolgozni vele. Amikor tehát kissé lehûlt a mézes keverék, elkeverem benne a tojást (ez is hûti). A száraz hozzávalókat ...

Folytats a blogon ... egycsipet.blogspot.com/2011/10/geszte...

sponsored links

Keres?s