Gesztenyés krémes
sponsored links
Tegnap mindenáron habos-krémes sütit szerettem volna készíteni (enni :D) - ez lett belõle. Az alapja egy gesztenyébõl készített, vékony piskóta: hasonlót karácsony elõtt készítettem elõször az óvónénik számára, akkor - utolsó pillanatban jött mentõövként - szepy sietett a segítségemre a recepttel, ezúton is köszi! :) Azóta volt tervben, hogy alkalomadtán elkészítem magunknak is, de csak most jött el az ideje. Egy kis krémmel és habbal rétegezve...mmm! Egyszerû, könnyû, és nagyon finom!
Az eredeti recepten változtattam, egyrészt az arányokon, másrészt pedig ugyanúgy készítettem el a tésztát, mintha piskótát sütnék. Tehát a tojásokat szétválasztottam, a fehérjét keményre vertem pici sóval és kevés citromlével. A sárgáját elkevertem a cukorral, hozzádolgoztam a gesztenyét, majd a habbal lazítottam. Sütõpapíros (kapcsos) tepsibe simítva, 170 °C-ra elõmelegített sütõben, 15-20 perc alatt sütöttem meg. A tésztát néhány percig a formában pihentettem, majd körbevágtam és rácsra húzva hagytam ...