Gesztenyés kekszes szelet , sütés nélkül készítve
sponsored links
Hozzávalók a kekszes alaphoz:
50 dkg darált háztartási keksz
50 dkg gesztenye massza
10 dkg baracklekvár
3 dl. tej
ízlés szerint rum,vagy aroma
Hozzávalók a krémhez:
6 dl. tej
2 csomag vaníliás pudingpor
25 dkg porcukor
25 dkg vaj
Hozzávalók a tetejére:
4 dl. habtejszín
1 csomag 20 g. instant zselatinfixpor
Hozzávalók a díszítéshez:
5 dkg reszelt tejcsokoládé
2 dkg olvasztott fehér csokoládé a keksz golyók spricceléséhez.
Elkészítése:
A kekszet,a gesztenye masszát,a lekvárt,a tejet és a rumot összegyúrjuk.
A masszából 15 db kicsi golyót formálunk és mindegyik tetejét bespricceljük olvasztott fehér csokoládéval és félre tesszük a díszítésig.
A többi masszát kb. 1 centiméter vastagságú lappá kinyújtjuk.
Egy magas falú tepsit folpackkal kibélelünk és beletesszük.
A tejbõl, a pudingporból és a porcukorból sûrû krémet fõzünk.
Amikor kihûlt a vajjal habosra kikeverjük.
Az így elkészített krémet a gesztenyés kekszes lapra kenjük,majd a felvert tejszínhabbal befedjük.
Tetejét reszelt csokoládéval megszórjuk.
Hûtõbe tesszük dermedni,majd egyenlõ szeletekre felvágjuk.
A szeleteket egy-egy kekszes golyóval díszítjük.