Gesztenyés hókifli.
sponsored links
Minden évben sütök finom porhanyós kifliket karácsonyra, és ez így van idén is. Hosszú évekig a nagymama receptjét sütöttem meg, melynek a tésztája nagyon finom, pedig csak néhány hozzávaló kell az elkészítéséhez. Csodakifli néven már szerepel itt a blogba, és még a mai napig is elcsodálkozom, hogy abból az egyszerû tésztából, micsoda finomság süthetõ ki. Persze azért az évek folyamán, más recepteket is begyûjtöttem, és azokat is szívesen sütöm. A tegnapi töltelék nélküli hókifli után, ma egy gazdagabb tésztával, és gesztenye töltelékkel készült hókifli receptet szeretnék megosztani, így az ünnepi készülõdés küszöbén. Ennek a kiflinek a tésztájába kicsit több hozzávaló van, és még gazdagítja a töltelék is. Az elkészítési folyamat szinte ugyanaz, csak itt töltelék is kerül bele. Mivel kicsit eltúloztam a töltelék mennyiségét, így nem lettek olyan szépek a kiflik, mert sütés közben, jó néhány kicsit megrepedt. Persze ez csakis esztétikai hiba, mert ízre a sok gesztenyétõl még sokkal finomabb. Ezt a receptet is bátran merem ajánlani, és mindenki ízlésének megfelelõen készítheti töltelékkel, vagy éppen töltelék nélkül, csokoládéba mártva. Hûvös, száraz helyen pedig hosszabb ideig eltartható.
Tészta hozzávalói: ...