Gesztenyés haboskrémes sütés nélkül

2014-06-05

sponsored links

Habos, gesztenyés, könnyû, és nem kell sütni! Ha szerencséd van, 2 napig kitart. Na ez utóbbit azért nem garantálom, de igyekeztem nagyobbacska adagot hozni?



gesztenyés krémes

Azt már megtudtátok, mit ajánlok inni az elõttünk álló forró nyári napokra. Most pedig jöjjön egy nagy adag sütés nélküli, könnyû, krémes süti, egy klasszikus 15 perces. A blogon szereplõ gesztenyés álomkrémest roppant mód szerettétek, így ennek egy variánsát hoztam. Picit nagyobb adagban most már, hogy ha mód van rá, 2 napig is kitartson. Mert nyilván senkinek se lesz kedve a konyhában sertepertélni, viszont egy könnyû desszert mindig jól jön.

Már évekkel ezelõtt beleszerettem ebbe a sütibe TücsökBogárnál. Gyakorlatilag el is feledkeztem már majdnem róla, amikor találtam egy gesztenyemasszát a minap a fagyasztóban. Utána már tett tettet követett. Igaz, a recept fejbõl jött, de most gyorsan lecsekkoltam, és a mennyiségeket leszámítva ugyanaz, tehát a memóriám egész jól mûködik :) Az egyetlen ami nálam hiányzik, az a csoki a tetejérõl. De így utólag egy cseppet sem bánom, hogy lemaradt, és csak forgácsot kapott a hab.

Hozzávalók

háztartási keksz

1 liter tej

2 cs. vaníliás (fõzõs) pudingpor

10 ek cukor

15 dkg vaj

3-4 dl tejszín

1 ek porcukor

25 dkg kész gesztenyemassza

étcsoki

Fogunk egy 30×20-as (vagy nagyjából ekkora) tepsit. Az alját kirakjuk háztartási keksszel. A vaníliás krémhez a tejet 1 dl híján elkezdjük forralni. Addig a 2 cs. pudingport 10 ek cukorral és az 1 dl tejjel csomómentesre keverjük. Folyamatosan kevergetve a forró tejhez öntjük, és sûrûre fõzzük. Ha kész, félrehúzzuk a tûzrõl, és bármily megbotránkoztató is, én hozzádobtam a vajat, és amíg meleg volt a puding, alaposan elkevertem benne. A vaníliás krémet pedig így melegen ráöntöttem a kekszekre, és egyenletesen eloszlattam. Gyorsan kiraktam a tetejét is egy sor keksszel. A gesztenye masszát villával, vagy krumplinyomóval összetörjük. A tejszínt a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a gesztenyét, és ezzel együtt tovább keverjük, hogy egynemû legyen. Rákanalazzuk a második réteg kekszekre, és ezt is elegyengetjük. Csokit forgácsolunk rá, és éjszakára hûtõbe tesszük. Vagy pár órácskára, hogy a keksz megpuhuljon.

gesztenyés krémes

További sütés nélküli recepteket ITT találsz.

Engem pedig Facebook-on ITT! ;-)


Folytats a blogon ... hahopihe.cafeblog.hu/2014/06/05/geszt...

sponsored links

Keres?s