Gesztenyés cupcake

2014-03-14

sponsored links

Imáááááádok cupcake-et gyártani. De tényleg, nem sok elbûvölõbb süti van egy csinosan felöltöztetett muffinnál. Megkapja a gyönyörû kis ruháját, a kalapját, végül néhány csinos kandírozott orgonát is kapott. Igen, baromi giccses, de néha én is megengedek egy kis túlcsorduló szivárványpóni-illatú Barbie fílinget... És azt még nem is mondtam, hogy ennél gesztenyésebbet nem is kívánhatnánk...

Recept a Kifõztük márciusi számában is! 

Virtuális gyógysüti ez az én drága Gesztenye barátnõmnek!

 

Hozzávalók (10 darabhoz):
a muffinokhoz:

100 g vaj
125 g gesztenyemassza
2 tojás
100 g nádcukor
1 teáskanál vanília-kivonat
1 teáskanál rum
100 g liszt
1 teáskanál sütõpor
25 g süthetõ csokoládélencse

a krémhez:

125 g gesztenyemassza
125 g mascarpone
30 g porcukor
1 teáskanál rum
1 kezeletlen narancs héja

A vajat alacsony lángon megolvasztjuk, addig forraljuk, amíg megbarnul és mogyoróillatú lesz. Hagyjuk langyosra hûlni, teaszûrõn leszûrjük. Hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a gesztenyemasszát, a vaníliát és a rumot, simára turmixoljuk. Hozzászitáljuk a sütõporos lisztet, elkeverjük benne a csokoládédarabkákat. A papírkapszlikat félig töltjük a masszával, 180 fokra elõmelegített sütõben 20 perc alatt készre sütjük.

Amíg sül a tészta, robotgéppel simára keverjük a gesztenyemasszát a krémsajttal, a porcukorral, a rummal és a narancshéjjal. Felhasználásig hûtõbe tesszük a krémet. Csillagcsövû habzsákba töltjük a krémet, a muffinok tetejére nyomjuk.


Folytats a blogon ... www.katucikonyha.hu/2014/03/gesztenye...

sponsored links

Keres?s