Gesztenyés cupcake
sponsored links
Imáááááádok cupcake-et gyártani. De tényleg, nem sok elbûvölõbb süti van egy csinosan felöltöztetett muffinnál. Megkapja a gyönyörû kis ruháját, a kalapját, végül néhány csinos kandírozott orgonát is kapott. Igen, baromi giccses, de néha én is megengedek egy kis túlcsorduló szivárványpóni-illatú Barbie fílinget... És azt még nem is mondtam, hogy ennél gesztenyésebbet nem is kívánhatnánk...
Recept a Kifõztük márciusi számában is!
Virtuális gyógysüti ez az én drága Gesztenye barátnõmnek!
100 g vaj125 g gesztenyemassza2 tojás100 g nádcukor1 teáskanál vanília-kivonat1 teáskanál rum100 g liszt1 teáskanál sütõpor
a krémhez:
125 g gesztenyemassza125 g mascarpone30 g porcukor1 teáskanál rum1 kezeletlen narancs héja
A vajat alacsony lángon megolvasztjuk, addig forraljuk, amíg megbarnul és mogyoróillatú lesz. Hagyjuk langyosra hûlni, teaszûrõn leszûrjük. Hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a gesztenyemasszát, a vaníliát és a rumot, simára turmixoljuk. Hozzászitáljuk a sütõporos lisztet, elkeverjük benne a csokoládédarabkákat. A papírkapszlikat félig töltjük a masszával, 180 fokra elõmelegített sütõben 20 perc alatt készre sütjük.
Amíg sül a tészta, robotgéppel simára keverjük a gesztenyemasszát a krémsajttal, a porcukorral, a rummal és a narancshéjjal. Felhasználásig hûtõbe tesszük a krémet. Csillagcsövû habzsákba töltjük a krémet, a muffinok tetejére nyomjuk.
Recept a Kifõztük márciusi számában is!
Virtuális gyógysüti ez az én drága Gesztenye barátnõmnek!
Hozzávalók (10 darabhoz):
a muffinokhoz:
25 g süthetõ csokoládélencse