Gesztenyés csokis piskóta
sponsored links
6 tojás - 12 dkg cukor - 12 dkg liszt, csipetnyi só a tojásfehérjébe.
A sütõt bekapcsolom, 160 fokra állítom és így is hagyom, hogy ennyire melegedjen fel. Ezalatt az idõ alatt elkészítem a piskótát.
A tojásokat kettéválasztom. A fehérjét a cukorral -habverõvel- felverem. Nem kell kõkeményre verni. Az összes tojássárgáját egyszerre hozzáadom, jól elkeverem. A lisztet kanalanként belekeverem. A tepsit sütõpapírral bélelem, a masszát beleöntöm. Széleit kicsit felhúzom.
Az elõmelegített sütõben 10 perc alatt megsütöm.
Amíg sül a tészta, addig a gesztenyekrémet elkészítem és a csokit -amivel a rolád tetejét bevonom- felolvasztom.
25 dkg gesztenyemasszát kikeverek 15 dkg cukorral és 20 dkg lágy ...