Gesztenyés csirkeragu bulgurral

2011-11-01

sponsored links


Sült gesztenyét minden õsszel készítek, mert nagyon szeretem. Már az illata is mesés sülés közben, igazi õszi hangulat: hûvös este, meleg takaró, és illatos, forró gesztenye :)
Ezt a ragut a maradék sült gesztenyébõl készítettem, szerintem nagyon finom, érdekes, pikáns étel lett, nekem nagyon ízlik.
A gesztenye rendkívül gazdag tápanyagforrás: vitaminokat, nyomelemeket, ásványi anyagaokat tartalmaz szép számban. A rosszabb hír viszont az, hogy eléggé magas a kalóriatartalma, de mindenképp ajánlott a fogyasztása, kis mennyiségben.
Szerintem nagyon jól passzol a húshoz.

Hozzávalók:

  • 20 dkg csirkemell
  • 5 dkg gesztenye
  • 1 evõkanál kókuszzsír (vagy olívaolaj)
  • 1 evõkanál szezámmag
  • 2,5 dl víz
  • 4-5 evõkanál zsírszegény tejföl
  • 3 evõkanál zabkorpa (vagy 1 evõkanál liszt) ...

Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2011/11/geszte...

sponsored links

Keres?s