Gesztenyés csirkeragu bulgurral
sponsored links
Sült gesztenyét minden õsszel készítek, mert nagyon szeretem. Már az illata is mesés sülés közben, igazi õszi hangulat: hûvös este, meleg takaró, és illatos, forró gesztenye :)
Ezt a ragut a maradék sült gesztenyébõl készítettem, szerintem nagyon finom, érdekes, pikáns étel lett, nekem nagyon ízlik.
A gesztenye rendkívül gazdag tápanyagforrás: vitaminokat, nyomelemeket, ásványi anyagaokat tartalmaz szép számban. A rosszabb hír viszont az, hogy eléggé magas a kalóriatartalma, de mindenképp ajánlott a fogyasztása, kis mennyiségben.
Szerintem nagyon jól passzol a húshoz.
Hozzávalók:
- 20 dkg csirkemell
- 5 dkg gesztenye
- 1 evõkanál kókuszzsír (vagy olívaolaj)
- 1 evõkanál szezámmag
- 2,5 dl víz
- 4-5 evõkanál zsírszegény tejföl
- 3 evõkanál zabkorpa (vagy 1 evõkanál liszt) ...