Gesztenyés birsalmakrémleves

2012-11-04

sponsored links

YI5M6323.jpg

Az már kiderült gondolom, hogy ez lett a szezon alapanyag-párosítása: nem tudok tõle elszakadni. De talán ez nem is olyan nagy baj: felfedezem a benne rejlõ dimenziókat (szmájli!). Egyébként rejlik egy kis küldetéstudat abban, ahogy a birsalmát népszerûsítem: igaz, hogy nem nagyon lehet kapni, de úgy látom, az emberik is elfelejtik keresni ezt a fantasztikus õszi gyümölcsöt.

Eddig külön szerettem a gesztenyét és a birsalmát, ezentúl együtt is fogom: már megtettem az elõkészületeket a birsalmasajt elkészítéséhez is. Nemsokára az is felkerül, addig próbáljátok ki ezt a levest.

Hozzávalók:

1 kg birsalma kimagozva, de héjastul

25 g vaj

50 g világos barna nádcukor

1 liter víz

2 centi reszelt, friss gyömbér

1 kávéskanál enyhén megtört ánizsmag ...


Folytats a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2012/11/04/ge...

sponsored links

Keres?s