Gesztenyés-banános fagyival töltött bonbon
sponsored links
Több profi bonbonkészítõ bloggerinánál láttam már a fagyis bonbonokat. Be kell, hogy valljam, azonnal beleszerettem az ötletbe. Mondjuk, ez nem igazi fagyi, hanem a nekem nagyon bevált banánalapú jeges desszert.
A bonbon a gesztenyés receptversenyre készítettem :)
Hozzávalók
banán
5 dkg bio gesztenyemassza
2-3 evõkanál tejföl/joghurt
(méz)
16 dkg 60 %-os étcsokoládé
banán
5 dkg bio gesztenyemassza
2-3 evõkanál tejföl/joghurt
(méz)
16 dkg 60 %-os étcsokoládé
A banánt felszeleteljük és 3 órára a mélyhûtõbe tesszük. Ezután kivesszük és összeturmixoljuk a gesztenyével és a tejföllel (annyi tejfölt kell hozzáadni, hogy krémes masszát kapjunk). A csokoládét temperáljuk (azaz vízgõz felett a 10 dkg csokoládét megolvasztunk, majd levesszük a gõzrõl, beletördeljük a maradék csokoládét és gyakran megkeverjük). Egy ecset segítségével vékonyan kikenjük a bonbon formát, majd...