Gesztenyés-banános fagyival töltött bonbon

2011-06-30

sponsored links


Több profi bonbonkészítõ bloggerinánál láttam már a fagyis bonbonokat. Be kell, hogy valljam, azonnal beleszerettem az ötletbe. Mondjuk, ez nem igazi fagyi, hanem a nekem nagyon bevált banánalapú jeges desszert.
A bonbon a gesztenyés receptversenyre készítettem :)

Hozzávalók
 banán
5 dkg bio gesztenyemassza
2-3 evõkanál tejföl/joghurt
(méz)
16 dkg 60 %-os étcsokoládé

A banánt felszeleteljük és 3 órára a mélyhûtõbe tesszük. Ezután kivesszük és összeturmixoljuk a gesztenyével és a tejföllel (annyi tejfölt kell hozzáadni, hogy krémes masszát kapjunk). A csokoládét temperáljuk (azaz vízgõz felett a 10 dkg csokoládét megolvasztunk, majd levesszük a gõzrõl, beletördeljük a maradék csokoládét és gyakran megkeverjük). Egy ecset segítségével vékonyan kikenjük a bonbon formát, majd...

Folytats a blogon ... dejofozni.blogspot.com/2011/06/geszte...

sponsored links

Keres?s