GESZTENYÉS ALMAHAB

2017-12-22

sponsored links



Hozzávalók: 50 dkg gesztenyemassza (mélyhûtött), 20 dkg cukrozott narancshéj, 1 dl narancslikõr, 2 (bio) citrom, 1 kg alma + a díszítéshez, 15 dkg kristálycukor, fahéj, szegfûszeg,8 zselatinlap, 4 tojásfehérje, 1 tasak habfixáló,3 dl tejszín, néhány mentabóbita

A gesztenyemasszát felengedjük. A cukrozott narancshéjat felaprózzuk, meglocsoljuk a likõrrel. A citromot megmossuk, héjából 2-3 kisujjnyi csíkot lehántunk, levét kinyomjuk, átszûrjük. Az almákat gerezdekre vágjuk, lábasba tesszük, meglocsoljuk a citromlével (hogy meg ne barnuljanak). Felöntjük 2 dl vízzel, hozzáadjuk a cukrot, a citromhéjat és a fûszereket, fedõ alatt puhára fõzzük, kihûtjük. A zselatinlapokat beáztatjuk hideg vízbe. A gesztenyemasszát összekeverjük a likõrös narancshéjjal, és a tálaláshoz elõkészített kelyhek aljára szedjük. Kiemeljük az almából a citromhéjat és a fûszereket, hozzáadjuk a tojásfehérjéket, botmixerrel habos péppé turmixszoljuk. A zselatinlapokat kinyomkodjuk, felolvasztjuk. Lehúzzuk a tûzrõl, simára keverjük 2 evõkanál almahabbal, aztán gyors mozdulatokkal a hab egészéhez adjuk, és a gesztenye tetejére simítjuk. Lefedjük, jól behûtjük (legalább 4 óra). Tálalás elõtt kemény habbá verjük a habfixálóval a tejszínt, habzsákba szedjük, és rózsákat nyomuk belõle a krém tetejére. Almagerezdekkel, mentabóbitákkal díszítve kínáljuk.

Folytats a blogon ... eletrecept.blogspot.com/2017/12/geszt...

sponsored links

Keres?s