Gesztenyetorta
sponsored links
Egy torta, amit egy muffin ihletett. Azt hiszem, a gesztenyérõl nem kell ódákat zengeni, hiszen nem ismerek olyat, aki ne szeretné. Ez a torta az abszolút gesztenyebomba, és megnyugtatok mindenkit, nagyon-nagyon egyszerû elkészíteni. Ha van a fagyasztóban két csomag gesztenyemassza, ne habozzatok, ezt süssétek meg!
Recept a Kifõztük áprilisi számában is megjelent.
100 g vaj
125 g gesztenyemassza
2 tojás
100 g nádcukor
1 teáskanál vanília-kivonat
1 teáskanál rum
100 g liszt
1 teáskanál sütõpor
a krémhez:
375 g gesztenyemassza
A vajat alacsony lángon megolvasztjuk, hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a gesztenyemasszát, a vaníliát és a rumot, simára turmixoljuk. Hozzászitáljuk a sütõporos lisztet, összeforgatjuk. Sütõpapírral bélelt aljú tortakarikába öntjük a tésztát, 180 fokra elõmelegített sütõben 20 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihûlni, leválasztjuk a karikát, félve vágjuk a tésztát.
Amíg sül a tészta, robotgéppel simára keverjük a gesztenyemasszát a krémsajttal és a rummal. A félbevágott tészta közé töltjük a krémet. Hûtõbe tesszük.
További nagyon gesztenyés kedvencek:
Sütés nélküli gesztenyetorta
Gesztenyés-kávés torta
Gesztenyés keksz
Gesztenyés cupcake
Gesztenyefagylalt
Recept a Kifõztük áprilisi számában is megjelent.
Hozzávalók (18 cm-es formában sütve):
a tésztához:
100 g vaj
125 g gesztenyemassza
2 tojás
100 g nádcukor
1 teáskanál vanília-kivonat
1 teáskanál rum
100 g liszt
1 teáskanál sütõpor
375 g gesztenyemassza
250 g mascarpone
1 teáskanál rum
a csokoládémázhoz:
75 g étcsokoládé
75 ml tejszín
1 evõkanál méz
a díszítéshez:
néhány szem fõtt gesztenye
2-3 evõkanál cukorA vajat alacsony lángon megolvasztjuk, hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a gesztenyemasszát, a vaníliát és a rumot, simára turmixoljuk. Hozzászitáljuk a sütõporos lisztet, összeforgatjuk. Sütõpapírral bélelt aljú tortakarikába öntjük a tésztát, 180 fokra elõmelegített sütõben 20 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihûlni, leválasztjuk a karikát, félve vágjuk a tésztát.
Amíg sül a tészta, robotgéppel simára keverjük a gesztenyemasszát a krémsajttal és a rummal. A félbevágott tészta közé töltjük a krémet. Hûtõbe tesszük.
A tejszínt a mézzel felforraljuk, a felaprított csokoládéra öntjük, simára keverjük. A torta tetejére öntjük a mázat.
A cukrot karamellizáljuk, megforgatjuk benne a fõtt gesztenyéket, a torta közepére halmozzuk.További nagyon gesztenyés kedvencek:
Sütés nélküli gesztenyetorta
Gesztenyés-kávés torta
Gesztenyés keksz
Gesztenyés cupcake
Gesztenyefagylalt