Gesztenyetorta

2014-03-16

sponsored links

Hozzávalók:
  • 4 tojás
  • 10 dkg (nyírfa)cukor
  • 50 dkg gesztenyepüré
  • 3 evõkanál rum (40 fokos Porto Rico-i)
  • csipet só

Elkészítés:
  1. Habosra verjük a tojást, majd apránként hozzáadjuk a cukrot, a rumot, az áttört gesztenyemasszát és a sót.
  2. Sütõpapírral bélelt vagy kivajazott és lisztezett, 18 cm-es tortaformába öntjük a tésztát, és 180 fokos sütõben 35-40 perc alatt készre sütjük. (Tûpróba!)
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Gyorsan elkészíthetõ, lisztmentes, nagyon gesztenyés édesség.
- Díszíthetjük, krémmel tölthetjük, ízlés szerint.
- Receptötlet, módosításokkal innen.
- Sütõpor, szódabikarbóna nem szükséges bele.

Folytats a blogon ... kingakonyha.blogspot.com/2014/03/gesz...

sponsored links

Keres?s