Gesztenyetorta
sponsored links
Hozzávalók:
Elkészítés:
- Gyorsan elkészíthetõ, lisztmentes, nagyon gesztenyés édesség.
- Díszíthetjük, krémmel tölthetjük, ízlés szerint.
- Receptötlet, módosításokkal innen.
- Sütõpor, szódabikarbóna nem szükséges bele.
- 4 tojás
- 10 dkg (nyírfa)cukor
- 50 dkg gesztenyepüré
- 3 evõkanál rum (40 fokos Porto Rico-i)
- csipet só
Elkészítés:
- Habosra verjük a tojást, majd apránként hozzáadjuk a cukrot, a rumot, az áttört gesztenyemasszát és a sót.
- Sütõpapírral bélelt vagy kivajazott és lisztezett, 18 cm-es tortaformába öntjük a tésztát, és 180 fokos sütõben 35-40 perc alatt készre sütjük. (Tûpróba!)
- Gyorsan elkészíthetõ, lisztmentes, nagyon gesztenyés édesség.
- Díszíthetjük, krémmel tölthetjük, ízlés szerint.
- Receptötlet, módosításokkal innen.
- Sütõpor, szódabikarbóna nem szükséges bele.