Gesztenyetorta
sponsored links
Ez az a torta, amirõl csak szuperlativuszokban tudok beszélni, úgyhogy részletezés helyett inkább álljon itt a sokszorosan kipróbált recept, párom anyukájától. A fotókon a legutóbbi kettõ példány található.Sokkal finomabbak, mint ahogy kinéznek. JA leírás pedig olyan, hogy az is el tudja készíteni, aki életében elõször van konyhában. (Annak idején, mikor elõször sütöttem, nálam hasonló volt a helyzet?)
9 - 11 tojásból piskótát sütünk, laponként. A 9-bõl 3, a11-bõl négy lapot készítsünk.
Piskóta a klasszik :
- ahány tojás, annyi kanál lisztet és kristálycukrot készítsünk elõ egy tálkába
- szétválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét
- a fehérjékbõl kézi habverõvel (ebbe tehetünk egy csipet sót és egy kis citromlevet) kemény habot verünk, mikor félig jó,kanalanként hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, amíg teljesen kemény lesz
- a tojássárgákat alacsony fokozaton több részletben elkeverjük a ...