Gesztenyepüré

2011-11-27

sponsored links

Nem, nem az, amelyiket kivesszük a fagyasztóból és türelmetlenségünkben nem hogy a krumplinyomón nem nyomjuk át, hanem még csak le sem reszeljük, csak daraboljuk... Ez a történet úgy kezdõdött, hogy kimentem a piacra és vettem egy kiló gesztenyét. Csak úgy. Nem tudtam, mire vállakozom... A gesztenyehámozásba ugyan bele lehet jönni, de azért nem egy lélekemelõ dolog... Ráadásul be kell, hogy lássam, hogy "elkorcsosult" már az ízlésünk, bizony a gyári gesztenyemassza jobban ízlik. Lehet, hogy ez ciki, de ez van. Az én gesztenyepürémnek "túlságosan" gesztenye íze lett. (Mondjuk a férjem szerint meg éppenséggel kissé jellegtelen és több cukor kellene bele...) Úgyhogy valamit ki kell majd találnom, hogy a fagyasztóba tett két kis csomaggal mi legyen. Pedig egyébként jól néz ki, jó az állaga, csak jó dolgok vanak benne. És mégis, és meg sem... 

1 kg gesztenyét meghámoztam - a gömbölyû felén kereszt alakban bevágtam, pár percig forró vízbem fõztem, majd a megpuhult külsõ és belsõ héjat egyaránt leszedtem. Kb 70 dkg hámozott gesztenye lett belõle.

kb 50 dkg hámozott gesztenyét

kb 4-5 dl tejben, amit elõzõleg ...


Folytats a blogon ... eszterlancfoz.blog.hu/2011/11/27/gesz...

sponsored links

Keres?s