Gesztenyelisztes zabos gofri - vegán
sponsored links
Az a különleges eset esett meg velem, hogy elfogyott a hajdina itthon... Jah, más évekig elvan nélküle. :) De ez olyan nálam, mint másnál a búzaliszt. Akkor jutott eszembe, hogy gesztenyelisztet viszont kaptam a sógornõméktõl, és még nem használtam el. Tán csak mûködik azzal is. És igen, csak kevesebb édesítésre van szüksége, mint a hajdinás változatnak. A gyerekek tömték. :)
Hozzávalók:
1 bögre gesztenyeliszt
1 bögre zabliszt
3 ek szezámmag ledarálva
1 ek lenmag ledarálva
növényi tej (mandula volt)
sztívia
3 ek olivaolaj
1 tk sütõpor
vanília
1 csipet só
Az olajat másfél bögre tejjel és a sztíviával összeöntjük, a száraz hozzávalókat összekeverjük szárazon, majd a folyadékokkal is. Ha sûrû, még adhatunk hozzá tejet addig, amíg hígabb galuskatésztát nem kapunk.