Gesztenyelisztes keksz
sponsored links
Nagyon finom és különleges :)
Hozzávalók (kb. 25- 30 kekszhez): 12 dkg liszt, 22 dkg gesztenyeliszt, 10 dkg finom szemcséjû barna cukor, 17 dkg vaj, 1 tojás, 1 tojássárgája, pici só. A diszítéshez: 5 dkg keserû csokoládé, 1 evõkanál olaj, dekorcukor.
Elkészítése: A lisztet, gesztenyelisztet, cukrot elmorzsoljuk a vajjal, sózzuk, hozzáadjuk a tojást és a tojássárgáját, nyújtható masszává gyúrjuk, 4 - 5 mm vastagra nyújtjuk, különbözõ sütikiszúrókkal kiszaggatjuj, 170 fokra elõmelegített sütõben 10 - 13 perc alatt megsütjük. A csokoládét az olajjal gõz fölött megolvasztjuk, a kihûlt kekszekre csurgatjuk, megszórjuk a dekorcukorral.
Megjegyzés: Ha nem találunk csak nagyobb szemcsés barna cukrot kissé daráljuk le.
Hozzávalók (kb. 25- 30 kekszhez): 12 dkg liszt, 22 dkg gesztenyeliszt, 10 dkg finom szemcséjû barna cukor, 17 dkg vaj, 1 tojás, 1 tojássárgája, pici só. A diszítéshez: 5 dkg keserû csokoládé, 1 evõkanál olaj, dekorcukor.
Elkészítése: A lisztet, gesztenyelisztet, cukrot elmorzsoljuk a vajjal, sózzuk, hozzáadjuk a tojást és a tojássárgáját, nyújtható masszává gyúrjuk, 4 - 5 mm vastagra nyújtjuk, különbözõ sütikiszúrókkal kiszaggatjuj, 170 fokra elõmelegített sütõben 10 - 13 perc alatt megsütjük. A csokoládét az olajjal gõz fölött megolvasztjuk, a kihûlt kekszekre csurgatjuk, megszórjuk a dekorcukorral.
Megjegyzés: Ha nem találunk csak nagyobb szemcsés barna cukrot kissé daráljuk le.