Gesztenyelisztes, epres muffin
sponsored links
Isteni finom :) Nekünk nagyon megtetszett ez a gesztenyeliszt :)
Hozzávalók(12 darabhoz): 7 evõkanál gesztenyeliszt, 3 evõkanál mandulaliszt, 2 evõkanál zabpehely, 1, 5 teáskanál sütõpor, 1 érett banán, 2 tojás, 3 evõkanál méz, 1 dl kókuszolaj, 2 dl tej, pici só, 12 darab eper.
Elkészítése: A liszteket egy tálban elkeverjük a zabpehellyel és a sütõporral. Egy másik tálban felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a mézet, a villával pépesre tört banánt, a megolvasztott kókuszolajat, a tejet, a sót. A száraz részt összeforgatjuk a nedves résszel, 5 percet pihentetjük, hogy a lisztek kidegedjenek.
Az epreket megmossuk, félbe vágjuk, egy ? egy felet a muffin formák aljára helyezünk, rákanalazzuk a masszát, majd a tetejére ismét egy ? egy fél epret teszünk, 180 fokra elõmelegített sütõben kb 30 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés: Tej helyett szójatejjel, mandulatejjel, kókusztejjel is készíthetjük.