Gesztenyekrémes torta ( paleo )
sponsored links
Ezzel a különleges tortával kívánok Minden Kedves Olvasómnak Nagyon Boldog Karácsonyt!
Gesztenyekrémes torta ( paleo )
Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 20 dkg paleo mézeskalács õrölve ( receptje: ITT )
- 1 kanál holland kakaópor
- 1 kk. rum
- 1 marék szeletelt mandula õrölve
- 2 ek. kókusztejszín
- 1 ek. méz
- 1 ek. kókuszzsír
- 1 kanál víz
A krémhez:
- 500 g natúr gesztenyepüré
- 1 kupica rum
- kb. 12 dkg poreritrit
- 5 ek. kókusztejszín
- 5 dkg kókuszzsír
- 1 narancs reszelt héja
- 1 mk. fahéj
- 1 vanília kikapart belseje
A díszítéshez:
- 100g 78%-os étcsokoládé
- zöld pisztácia
- aszalt vörösáfonya
- aszalt sárabarack
- paleo mézeskalács fenyõk
Az alaphoz a hozzávalókat jól összegyúrjuk és egy kisebb méretû kapcsos sütõforma aljára nyomjuk. Erre jön a krém. Ehhez a kókuszzsírt megolvasztjuk és a többi hozzávalóval együtt simára, krémesre keverjük. Egyenletesen az alapra kenjük. Hagyjuk hûtõben dermedni. Pár óra elteltével eltávolítjuk a sütõforma szélét és olvasztott csokival, valamint az aszalványokkal tetszõlegesen díszítjük.
Egy éjszakára hagyjuk hideg helyen pihenni.
Jó étvágyat!