Gesztenyekrémes csokoládékosárkák.
sponsored links
Imádom a csokoládét, egy finom bonbonnak pedig nem tudok ellenállni. A bonbon készítéséhez pedig nincs türelmem, vagyis szerintem ahhoz már egy nagy adag tehetségre is szükség van. Így aztán csak gyönyörködöm a szebbnél szebb, és gondolom finomabbnál finomabb bonbonokban melyeket az ügyesebbek készítenek. Tehát a bonbon készítést semmiképpen nem vállalnám be, így aztán csakis ilyen egyszerû csokoládés finomságokat készítek néha. Most a karácsonyi sütemények, és torták tesztelése közben jött az ötlet, hogy mi lenne ha, a tervbe vett gesztenyegolyók helyett, inkább csokoládékosárkába tölteném bele a gesztenyés-mascarponés krémet. Az ötletet rögtön a megvalósítás követte, és már hozzá is láttam az elkészítéshez. A végeredmény pedig lehet nem olyan szép mint egy bonbon, viszont a csokoládé a rumos-gesztenyés krémmel nagyon-nagyon finom. Az ünnep elõtt már 1-2 nappal elkészíthetjük a kosárkákat, majd a hûtõben tárolva az ízeknek bõven lesz idejük összeérni. A család és a vendégeink körében pedig a siker garantált.
Hozzávalók 8 db kosárkához:
25 dkg csokoládé (60%-os)
25 dkg gesztenyemassza
15 dkg mascarpone
3 ek porcukor ...