Gesztenyekrém narancszselével és rumos csokoládéval
sponsored links
Tegnap mi is meggyújtottuk a gyertyát és már mindenki tudja, hogy nincs sok hátra karácsonyig. A recepttel kicsit megcsúsztam, mert rendszert kellett frissíteni és kicsit késõn lettünk kész. A több ezer ételfotó átmásolása nem kis idõt vett igénybe. De ami késik nem múlik, úgyhogy ma két recepttel jövök. :) Ezt a gesztenyekrémes álom pohárkrémet elkészíthetjük karácsonyra vagy kisebb pohárkákba is, akár szilveszterre, így több adag jön ki és vendég várónak is alkalmas. Egészséges változatban, kisebb cukortartalommal, szerintem úgyis becsömörlünk a sok bejglitõl és zserbótól, amibõl bizony nem nagyon lehet kispórolni, mert akkor az már nem az igazi. Vannak olyan sütik, amiket én direkt nem készítek el, ráhagyom inkább anyura vagy anyósra, ugyanis, így biztosan nem lesz variálás rajta és az eredetit ehetem. :)
Maroni gesztenyeválogatását szívesen választom, mert minõségi alapanyag és sok helyen beszerezhetõ.
A recept megjelent a Kifõztük gasztromagazin decemberi számában is.
Gesztenyekrém narancszselével és rumos csokoládéval
Hozzávalók 6 db 2 dl-es pohárhoz
3 dl habtejszín (30% zsírtartalmú)
5 dkg nyírfaporcukor
a rumos csokoládéhoz:
5 dkg étcsokoládé (60% kakaótartalmú) ...