Gesztenyekrém
sponsored links
Minden novemberben veszek egy kiló natúr gesztenyemasszát. Ismerõsöm hozza Zalából, megbízható, nagyon finom. Gyakran elõfordul, hogy a karácsonyi menü részévé válik egy része, sósan, vagy édesen. Most csak várt rendületlenül a mélyhûtõben. Az ünnepekre bõven volt lehetõség mindenféle finomságok prezentálására, a január eleje azonban nem a gasztronómiai bravúrok ideje. Amikor aztán kell valami desszert, hiszen már kipihente az urak gyomra az elõzõ hetek traumáit, elõ lehet venni a gesztenyemasszát.
Hozzávalók 6 fõre, ahogyan készítettem:
35 dkg gesztenyemassza
12,5 dkg mascarpone
nyírfacukor, ízlés szerint
6 ek rum ...
35 dkg gesztenyemassza
12,5 dkg mascarpone
nyírfacukor, ízlés szerint
6 ek rum ...