Gesztenyekocka tükörglazúrral
sponsored links
Egy nagyon egyszerû édességet is ünnepivé varázsolhatunk ezzel a csodás, tükörfényû csokiglazúrral.
Hozzávalók 22 x 22 cm-es tepsihez
A kakaós réteghez
250 g darált háztartási keksz
125 g vaj
125 g porcukor
20 g kakaópor
2 evõkanál rum
100 ml tej
A gesztenyés réteghez
600 g gesztenyepüré
100 g darált háztartási keksz
30 g porcukor
100 g vaj
2 evõkanál rum
A csokiglazúrhoz Csokipari receptje alapján
115 ml víz
145 g porcukor
48 g kakaópor
95 ml tejszín
7 g zselatin (30 ml vízben)
A glazúrt készítjük el elõször. A zselatint beáztatjuk 30 ml hideg vízbe. A vizet, a porcukrot, a kakaót és a tejszínt folyamatosan kevergetve felforraljuk, majd 4-5 percig lassú tûzön gyöngyöztetjük. A tûzrõl levéve kicsit pihentetjük, hogy hûljön (kb. 10 perc). Ezután beleöntjük a zselatint, elkeverjük. Leszûrjük és félretesszük, idõnként átkeverjük, hogy ne képzõdjön hártya a tetején.
A kakaós és a gesztenyés réteg hozzávalóit külön-külön összegyúrjuk. Sütõpapírt terítünk a tepsi aljába, és elõször a kakaós, majd a gesztenyés masszát nyomkodjuk bele.
Mire ezzel elkészülünk, a glazúr hõmérséklete éppen megfelelõ lesz. Ráöntjük a süteményre, ha szükséges elsimítjuk és bõ egy órát hûtõben tartjuk.
2 x 2 cm-es kockákra vágjuk a süteményt, esetleg egy szem cukorgyönggyel díszítjük.