Gesztenyekeksz
sponsored links
A múltkor nagyon megfogott a 3 összetevõbõl készíthetõ sütik & kekszek listája, és rögtön el is készítettem a gesztenyés változatot! :D
Persze ez csak akkor 3 összetevõ, ha cukrozott gesztenyemasszát használunk, én azonban elõnyben részesítem a natúr változatot, de így sem sokkal több macera! ;)
A recept:
- 25 dkg natúr gesztenyemassza
- 2 ek méz
- 1/2 mk vanília por
- 3 tojás - fehérje kemény habbá verve
- 5 dkg puha vaj - szobahõmérsékletû
A tojás sárgáját fehéredésig verjük, majd hozzáadjuk a vajat, és tovább habosítjuk. Belekeverjük a mézet és a vaníliát, majd a gesztenyemasszát is, végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot.
Sütõpapírral bélelt tepsibe kis halmokat rakunk, és elõmelegített sütõben 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.