Gesztenye krémleves

2018-01-16

sponsored links

Ilyen recept kerekedik pl. akkor, amikor
a háziasszony simán csak rossz
gesztenyemasszát pakol a bevásárlókocsiba
...édesített helyett natúr jött velem haza. :)
Hozzávalók:
-25 dkg gesztenye masszához (és ehhez tökéletes a natúr is :)
-8 dl tej
-2 dl tejszín (igazi, nem fõzõ :)
-1 csomag tejszín ízû (fõzõs) puding
-5-6 ek VANÍLIÁS CUKOR (cukrozott massza esetében kevesebb is elég ;)
-1 ek rum aroma
+ valamilyen díszítés (lehet mazsola, szeletelt mandula, tejszínhab, gesztenye...)

A hideg tejben elkeverem a pudingport, tûzre teszem,
belekerül a vaníliás cukor, a rum aroma,

a tejszín és a gesztenye massza (ezt kézzel csak belemorzsolom
...mire besûrûsödik a leves, ez is teljesen elkeveredik),
majd folyamatosan keverve (habverõvel, kis lángon),
sûrûsödésig fõzöm.
Melegen a legfinomabb (szerintem), de ha tejszínhabbal 
szeretnénk kitálalni, hûtsük be valamennyire.
4 fõre kényelmesen elegendõ a mennyiség, fõleg, ha
utána még kerekedik fõfogás is. :)

Ja és rendkívül finom leves! :)


Folytats a blogon ... https://csontnelkul.blogspot.com/2018...

sponsored links

Keres?s